Värmepumpar i Stockholm

Att välja uppvärmningsystem för sitt boende innebär att man måste balansera den initiala installationskostnaden med driftkostnad, livslängd och effektivitet.

Var du än befinner dig i processen är vi redo att bistå med vår expertis – från kostnadskalkyl till utförande. Vi säljer några av marknadens bästa produkter och är stolta över att kunna erbjuda kostnadseffektiva lösningar gällande både värme och kyla.

Luft/vattenpumpar

En luft/vatten-värmepump kan producera både värme och varmt vatten för hushållsbruk. Dess förmåga att utvinna energi från utomhusluften gör den till ett energieffektivt alternativ, särskilt i områden med måttliga klimatförhållanden. Eftersom den använder omgivande luft som källa, kräver den inte några mark- eller jordborrningar, vilket gör installationen relativt enkel och kostnadseffektiv.

Luft/luft-pumpar

Dessa system använder utomhusluften som energikälla för att producera värme och distribuera den inomhus. Genom att utomhusenheten extraherar värmeenergi från luften och överför den till en inomhusenhet kan varm luft blåsas ut och värma upp rummet. Luft/luft-värmesystem kan även fungera som luftkonditioneringssystem på sommaren genom att avlägsna värme från inomhusluften.

Dessa system är relativt enkla att installera och erbjuder kostnadseffektiv och energieffektiv uppvärmning och kylning för bostäder.

Frånluftsvärme

Frånluftsvärmepump, även känd som frånluftsvärmeåtervinning, är en teknik som utnyttjar den varma luften som ventileras ut från byggnaden för att generera värmeenergi. Genom att använda en värmepump kan värmen från frånluften extraheras och överföras till en energibärare. Denna värmeenergi kan användas för att värma upp vatten eller ge direkt värme till byggnaden. Fördelarna med frånluftsvärmepumpar inkluderar energieffektivitet och minskad energiförbrukning. För att maximera effektiviteten är det viktigt att ha välventilerade system och bra isolering i byggnaden.

Värmesystem som fungerar för dig – Salma VVS hjälper till.

Vi hjälper dig med allt från energikonsultering till inköp och montering. Ta kontakt med oss så berättar vi mer!

Vi har en egen underavdelning som arbetar med värmesystem. Kolla gärna in hemsidan och boka tid med en energikonsult så hjälper vi dig vidare med rätt beslut för just dina förutsättningar.

Sagt om Salma Bygg

Det börjar med ett samtal

Ta kontakt med oss så kan vi prata om att installera värmepump hos dig,
vi ser fram emot att hjälpa dig!